Başıboş Köpeklerle İlgili Düzenleme Üzerine AK Parti Grup Başkanvekilinden Açıklama

Başıboş Köpeklerle İlgili Düzenleme Üzerine AK Parti Grup Başkanvekilinden Açıklama

Başıboş köpeklerle ilgili yapılması planlanan düzenlemeye dair tartışmalar devam ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Yenişehirlioğlu, henüz nihai bir taslak üzerinde karar kılınmadığını belirterek, "İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz." dedi. Yenişehirlioğlu, önümüzdeki hafta muhalefet partileriyle de bu konuda bir görüşme yapacaklarını belirtti.

Düzenleme Gündemdeki Yerini Koruyor

Başıboş köpeklerle ilgili düzenleme, son günlerde gündemde önemli bir yer tutmaktadır. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu konuda yapılan düzenleme çalışmaları hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

{inAds}

"İngiltere Modeli İsrarımız Yok"

Yenişehirlioğlu, nihai bir taslak üzerinde karar kılınmadığını belirterek, "İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz. Ülkeler bunu nasıl çözmüş, bir fikir geliştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, tüm kesimleri dinleyerek, geniş kapsamlı bir taslak hazırlama niyetinde olduklarını vurguladı.

Muhalefetle İşbirliği

Yenişehirlioğlu, önümüzdeki hafta muhalefet partilerini ziyaret ederek bu konuda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti ve çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini aktardı.

İngiltere Modeli Nasıl İşliyor?

Düzenleme çalışmaları kapsamında gündeme gelen İngiltere modeli, her belediyenin barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlamasını içermektedir. Buna göre, her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre verilmekte ve bu sürenin sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulmaktadır.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski