İzmir'in Urla İlçesinde 6 Köpek Zehirlenerek Öldürüldü

İzmir'in Urla İlçesinde 6 Köpek Zehirlenerek Öldürüldü

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde yaşanan olayda, 6 köpek zehirlenerek öldürüldü. Mahalle sakinleri, gece boyunca zehirlenen köpekleri kurtarmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Urla Belediyesi ve polis, olayın şüphelilerini bulmak için inceleme başlattı.

Olayın Gelişimi

  • İhbar ve İlk Tepki: Gülbahçe Mahallesi sakinleri, gece saatlerinde sokakta besledikleri bir köpeğin ağzından köpükler geldiğini fark etti. Zehirlenme belirtilerini gören mahalle halkı, durumu hemen belediye ve polise bildirdi.
  • Kurtarma Çabaları: Mahalleli ve veterinerler, diğer hayvanların da zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle çevrede inceleme yaparak zehirlenen köpekleri kurtarmaya çalıştı. Ancak tüm çabalara rağmen köpekler kurtarılamadı.

Resmi Açıklamalar ve Tepkiler

  • Urla Belediyesi: Yapılan açıklamada, 6 köpeğin zehirlenerek öldüğünün tespit edildiği ve sayının artabileceği belirtildi. Belediye ekipleri, olay mahallinde temizlik çalışmaları yaptı ve zehirli başka besinlerin olabileceği ihtimaline karşı nöbet tuttu.
  • Polis ve Tarım Müdürlüğü: Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.
{inAds}

Mahalle Sakinlerinin Tepkileri

  • Ceren Mert: Mahalle sakini Ceren Mert, 20’ye yakın köpeğin zehirlendiğini ve her köpeği tanıdıklarını belirterek, "Hepsinin isimleri, karakterleri vardı. Birçoğunda aynı semptomları görmeye başladık. Sokak köpeklerimiz teker teker titriyor, bayılıyorlar ve ağızlarından köpük çıkıyordu." dedi.
  • Elif Sarı: Diğer bir mahalle sakini Elif Sarı, olayın kasıtlı yapıldığını belirterek, "Buradaki hayvanların kimseye bir zararı yok. Zararı olsa bile bu şekilde bir müdahale edilmemeliydi. Bu insanlığa aykırı bir durum." dedi ve sorumluların en ağır cezayı almasını istedi.

Belediye'nin Açıklaması

Urla Belediyesi, olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği'ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi'nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, 6 can dostumuzun zehirlenerek öldüğünü tespit etmiştir. Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur. Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz.”

Bu olay, hayvan hakları konusunda duyarlılığı artırmak ve benzeri trajedilerin tekrarını önlemek adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski