Brezilya'da Sel Felaketinde Hayvan Kurtarma Operasyonları

Brezilya'da Sel Felaketinde Hayvan Kurtarma Operasyonları

Brezilya’nın Rio Grande do Sul bölgesinde meydana gelen şiddetli sel felaketi, can kayıplarının yanı sıra hayvanların da mahsur kalmasına neden oldu. Bu zor durumda, gönüllülerin özverili çabaları sayesinde birçok hayvan kurtarıldı. Brezilyalı Milletvekili Celio Studart ve Belediye Meclis Üyesi Chris Moraes, sel felaketinde mahsur kalan yüzlerce hayvanı kurtararak dikkat çekici bir kahramanlık sergiledi.

Sel Felaketinde Can Kaybı ve Kurtarma Çalışmaları

Şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde, ölü sayısı 140’ı geçmiş durumda. Yağmur hala devam ederken, kurtarma çalışmaları da aralıksız sürüyor. Milletvekili Celio Studart, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, selden etkilenen bölgeleri botlarla gezerek mahsur kalan hayvanları kurtarmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Belediye Meclis Üyesi Chris Moraes de kurtarma çalışmalarına aktif olarak katılıyor.

{inAds}

Gönüllülerin Mücadelesi ve Yardımları

Chris Moraes, sel felaketinde mahsur kalan hayvanların kurtarılmasına yönelik çabalarını anlatarak, “Rio Grande do Sul'a gönüllü olarak gelen ve daha fazla hayat kurtarmamıza yardımcı olan Ceara'dan arkadaşım, koruyucum ve Milletvekilim Celio Studart desteğiyle bu mücadeleye devam ediyoruz" dedi. Günlerin kolay geçmediğini, kurtarışların yanı sıra hüzün ve mutluluk anlarının da yaşandığını belirten Moraes, "Günün 24 saati elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz ve her zaman daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Çatıda Mahsur Kalan Atın Kurtarılması

9 Mayıs’ta bir atın selden kaçarak bir çatının üzerine çıktığı görüntüler, televizyonlarda yayınlanınca Chris Moraes harekete geçti. İtfaiye ve veteriner ekiplerini olay yerine çağıran Moraes, büyük bir çaba sonucunda atın kurtarıldığını duyurdu. İtfaiye, atı kurtarmak için önce sakinleştirici uyguladı ve ardından 5 tekne eşliğinde atı çatıdan alarak veterinerlik hastanesine götürdü.

Devam Eden Kurtarma Çalışmaları

Brezilya, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, gönüllüler ve yetkililer el ele vererek hayvanları kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Celio Studart ve Chris Moraes’in özverili çalışmaları, hayvanseverler ve bölge halkı tarafından büyük takdir topluyor.

Bu felaket, insanların ve hayvanların karşı karşıya kaldığı zorluklara karşı birlik ve dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Kurtarma operasyonlarının başarıyla devam etmesi ve selin etkilerinin en kısa sürede hafifletilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski