İnebolu'da Güvercin ve Okulun Hikayesi: "Bayram" İsimli Misafir

İnebolu'da Güvercin ve Okulun Hikayesi: "Bayram" İsimli Misafir

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrenci pansiyonu, bu Ramazan Bayramı'nda sıra dışı bir misafiri ağırlıyor. Bayram tatilinde açık unutulan bir pencere sayesinde pansiyona giren bir güvercin, öğrencilerin yatağına yuva yaparak iki yumurta bıraktı. Bayram tatili dönüşünde bu durumu fark eden öğrenciler ve okul idaresi, yavru güvercini "Bayram" ismiyle sahiplendi.

Sürpriz Karşılaşma

Ramazan Bayramı tatili için 9 günlüğüne evlerine dönen öğrenciler, tatil dönüşünde yatak odalarından birinde bir güvercinin yuva yapmış olduğunu gördüler. Bu durumu hemen okul idaresine bildirdiler. Okul Müdürü Kazım Açıkgöz, öğrencilerin kaldığı odayı güvercin ve yavruları için boşaltma kararı aldı. Oda boşaltıldıktan kısa bir süre sonra yumurtalardan biri çatlayarak yavru güvercin dünyaya geldi.

{inAds}

"Bayram" İsimli Güvercin

Okul Müdürü Kazım Açıkgöz, güvercinin yumurtladığı yatağı öğrencilerden boşaltarak, odayı güvercin ve yavrusuna tahsis ettiklerini belirtti. Açıkgöz, "Ramazan Bayramı tatili sırasında bir odanın penceresi açık unutulmuş. Bir güvercin içeri girerek iki yumurta bırakmış. Biz de güvercinimizin rahat etmesi için öğrencilerimizi başka bir odaya taşıdık ve burayı güvercinimize tahsis ettik. Yumurtalardan biri çatladı ve yavru güvercinimiz dünyaya geldi. Onu burada beslemeye devam ediyoruz," dedi.

Güvercin "Bayram" İçin Özel Oda

Güvercinin ve yavrusunun büyümesi için ayrılan oda, öğrenciler ve okul idaresi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yavru güvercine "Bayram" ismi verilerek, onun misafirliği sırasında ihtiyaçları özenle karşılanıyor. Bu özel misafir, öğrenciler arasında da büyük bir sevgi ve merak uyandırmış durumda. Güvercin "Bayram" büyüyüp kendi başının çaresine bakacak duruma gelene kadar okulda kalacak.

Sonuç

İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki bu olay, doğanın ve insanın uyum içinde bir arada bulunabileceğini gösteren güzel bir örnek. Okul idaresinin ve öğrencilerin gösterdiği bu hassasiyet, doğaya ve hayvanlara olan sevginin ve saygının bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Güvercin "Bayram" ve annesinin bu hikayesi, okulun ve öğrencilerin unutamayacağı bir anı olarak kalacak.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski