Sokak Hayvanları Düzenlemesi Hakkında AK Parti Grup Başkanvekilinden Açıklama

Sokak Hayvanları Düzenlemesi Hakkında AK Parti Grup Başkanvekilinden Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yapılması planlanan düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirtti. Güler, yapılacak düzenlemeyle, saldırganlığı devam eden ve kuduz riski taşıyan hayvanların uyutulacağını söyledi ve düzenlemenin 10-15 gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Tartışma Konusu Olan Sokak Hayvanları Düzenlemesi

Sokak hayvanları düzenlemesi, bir süredir tartışma konusu olmuştu. Taslak metinde yer alan uyutma maddesine hayvanseverler ve muhalefetten tepki gelmişti.

"Kuduz Tehlikesi Olan Uyutulacak"

Yapılması planlanan düzenlemenin, sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu belirten Güler, "En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunları aşama aşama desteklenmesi gerekiyor." dedi.

{inAds}

Orman Alanlarında Kuduz Tehlikesi

Mevcut barınakların orman alanlarında yapıldığını ve bu durumun orman alanlarında yaşayan hayvanlar için ciddi bir kuduz tehlikesi oluşturduğunu belirten Güler, bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye soktuğunu ifade etti. Güler, "Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor." şeklinde konuştu.

"Düzenlemeyi Paylaşacağız"

AK Parti grup başkanvekillerinin önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyleyen Güler, bu görüşmelerin ardından düzenleme ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, "10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız." dedi.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski