TÜDKİYEB Genel Başkanı: Belediyelerin Kurban Bayramı'nda Destek Olması Gerekiyor

TÜDKİYEB Genel Başkanı: Belediyelerin Kurban Bayramı'nda Destek Olması Gerekiyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde belediyelere çağrıda bulunarak, bayramın gelir kapısı olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

Çelik, Kurban Bayramı'nın İslam aleminde özel ve önemli bir bayram olduğunu vurgulayarak, yetiştiricilerin bayrama hazır olduğunu ve vatandaşların kurbanlık temininde sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

Ancak, enflasyonun vatandaşların alım gücünü etkileyerek kurbanlık talebinde düşüşe neden olabileceğini belirten Çelik, bu durumun satışları olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Çelik, kurbanlık fiyatlarının bölgelere göre değiştiğine dikkat çekerek, canlı kilogram fiyatının 230 lira ile 280 lira arasında olmasını beklediklerini dile getirdi.

{inAds}

Belediyelerin Önemi ve Sorumluluğu

Kurban satış yerleriyle ilgili belediyelere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Çelik, belediyelerin yetiştiricilerden aldığı yüksek işgaliye parasının kurbanlık fiyatlarına yansıdığını belirtti. Çelik, belediyelerin bayramı sadece gelir kapısı olarak görmeyip yetiştiricilere destek olmalarını istedi.

Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurbanlık alacak vatandaşlara dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulunan Çelik, kesilecek hayvanların kurbanlık vasıflarını taşıması gerektiğini ve erkek hayvanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, uygun olmayan hayvanların kurbanlık olarak satılmaması gerektiğini vurguladı.

Çelik, bu konuda vatandaşların Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Cebimde" uygulamasını kullanarak hayvanların bilgilerini kontrol etmelerini önerdi.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski