Ağrı Dağı Eteklerinde Nadir Görülen Oluklu Kertenkele Kaydedildi

Ağrı Dağı Eteklerinde Nadir Görülen Oluklu Kertenkele Kaydedildi

Iğdır'ın farklı bölgelerinde yaşayan nadir bir tür olan oluklu kertenkele, Ağrı Dağı eteklerinde piknik yapan bir grup gezgin tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Oluklu kertenkelenin, Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Akman tarafından bacaksız kertenkele türü olarak tanımlandı. Akman, kertenkelenin insanlar tarafından sıklıkla zehirli yılanla karıştırıldığını belirterek, aslında tarımın dostu olan bu türün, yanlış anlaşılmalar nedeniyle öldürüldüğünü ifade etti.

{inAds}

"Yanlışlıkla öldürülen bir tür"

Akman, yaptığı açıklamada, oluklu kertenkelenin tarım için oldukça yararlı olduğunu vurgulayarak, yerel halka bu türün önemini anlatmak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Bu türü tanımanın oldukça kolay olduğunu belirten Akman, vücudunun yan tarafında bulunan oluklar ve serbest göz kapaklarıyla kertenkelenin kolayca tanınabileceğini ifade etti.

Özellikle çiftçilere hitap eden Akman, ürünlerinden iyi mahsul almak isteyen çiftçilere kertenkelenin zarar verilmemesi gerektiğini önemle vurguladı.

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.

Daha yeni Daha eski